Woordenlijst

From ViewSonic User Guide Database
nl:Monitor Glossary
Jump to navigation Jump to search

Woordenlijst

A | B | C| F | G | H | I | L | M | O | P | R | S | V | Y
Backtotop.svg
OPMERKING: Sommige termen zijn mogelijk niet van toepassing op uw monitor.

A

Advanced DCR (Geavanceerde DCR)

De geavanceerde DCR-technologie detecteert automatisch het beeldsignaal en beheert de helderheid en kleur van de achtergrondverlichting voor een betere capaciteit om het zwart zwarter te maken in een donkere scène en het wit witter te make in een heldere omgeving.

All Recall (Alles oproepen)

Stelt de instellingen opnieuw in naar de fabriekswaarden als het beeld werkt in een in de fabriek vooraf ingestelde timingmodus die is weergegeven in de specificaties van deze handleiding.

Audio Adjust (Audio aanpassen)

Past het volume aan, dempt het geluid of schakelt tussen de ingangen als u meer dan één bron hebt.

Auto Detect (Automatische detectie)

Als de huidige ingangsbron geen signaal heeft, schakelt de monitor automatisch naar de volgende ingangsoptie. Deze functie is op sommige modellen standaard uitgeschakeld.

B

Black Stabilization (Zwarte stabilisatie)

De zwarte stabilisatie van ViewSonic biedt een hogere zichtbaarheid en meer details door het helderder maken van donkere scènes.

Blue Light Filter (Blauwlichtfilter)

Past de filter aan die blauw licht met hoge energie blokkeert voor een meer comfortabele kijkervaring.

Brightness (Helderheid)

Past het zwartniveau van de achtergrond van het schermbeeld aan.

C

Color Adjust (Kleur aanpassen)

Biedt verschillende kleuraanpassingsmodi om te helpen de kleurinstellingen aan te passen volgens de behoeften van de gebruiker.

Color Format (Kleurformaat)

De monitor kan het kleurbereik van het ingangssignaal automatisch detecteren. U kunt de kleurbereikopties handmatig wijzigen volgens het juiste kleurbereik als de kleuren niet correct worden weergegeven.

Color Space (Kleurruimte)

Hiermee kunnen gebruikers kiezen welke kleurruimte ze willen gebruiken voor de kleuruitvoer van de monitor (RGB, YUV).

Color Temperature (Kleurtemperatuur)

Hiermee kunnen gebruikers de specifieke kleurtemperatuurinstellingen kiezen om hun kijkervaring verder aan te passen.
Paneelstandaard Originele status van het paneel
Panel Default (Paneelstandaard) Standaardmodus van het paneel
Bluish (Blauwachtig) stel de kleurtemperatuur in op 9300K.
Cool (Koel) stel de kleurtemperatuur in op 7500K.
Native (Oorspronkelijk) Standaard kleurtemperatuur. Aanbevolen voor algemeen gebruik.
Warm stel de kleurtemperatuur in op 5000K.
User (Gebruiker) Aangepaste gebruikersinstellingen

Contrast

Past het verschil aan tussen de beeldachtergrond (zwartniveau) en-voorgrond (witniveau).

F

FreeSync

FreeSync-technologie maakt een einde aan onregelmatige gameplay en gebroken frames met vloeibare, artefactvrije prestaties aan nagenoeg elke framesnelheid.

G

Game Mode (Spelmodus)

Integreert een op games gericht OSD-design, inclusief vooraf gekalibreerde FPS, RTS en MOBA-gaminginstellingen. Elke modus wordt functioneel aangepast met in-game-test en aanpassingen voor de beste combinatie van kleur en technologie.

Gamma

Hiermee kunnen gebruikers het helderheidsniveau van de grijswaarden van de monitor aanpassen.

H

HDR10 (hoog dynamisch bereik)

Vermindert het algemene contrast van een bepaalde scène zodat details zichtbaar zijn in zowel heldere als donkere gebieden.

Hue (Tint)

Past de tint van elke kleur aan (red (rood), green (groen), blue (blauw), cyan (cyaan), magenta en yellow (geel)).

I

Information (Informatie)

Toont de timingmodus (invoer videosignaal) afkomstig van de grafische kaart in de computer, het modelnummer van het LCD, het serienummer en de URL van de website van ViewSonic®. Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw grafische kaart voor instructies over het wijzigen van de resolutie en de vernieuwingsfrequentie (verticale frequentie).

Input Select (Ingangsselectie)

Schakelt tussen de verschillende ingangsopties die beschikbaar zijn voor de monitor.

L

Low Input Lag (Lage ingangsvertraging)

ViewSonic® biedt een lage ingangsvertraging en gebruikt hierbij een monitorprocesvermindering die de signaallatentie vermindert. Onder het submenu “Low Input Lag” (Lage ingangsvertraging) kunt u de geschikte snelheid voor uw gewenst gebruik kiezen uit de opties.

M

Manual Image Adjust (Beeld handmatig aanpassen)

Toont het menu “Manual Image Adjust” (Beeld handmatig aanpassen). U kunt handmatig verschillende beeldkwaliteitsaanpassingen uitvoeren.

Memory Recall (Geheugen oproepen)

Stelt de instellingen opnieuw in naar de fabriekswaarden als het beeld werkt in een in de fabriek vooraf ingestelde timingmodus die is weergegeven in de “Specifications (specificaties)” van deze handleiding.
NOOT:
  • (Uitzondering) Dit bedieningselement heeft geen invloed op de wijzigingen die zijn gemaakt met de instelling “Language Select” (Taalselectie) of “Power Lock” (Voedingsvergrendeling).
  • Memory Recall (Geheugen oproepen) is de standaard beeldschermconfiguratie en -instellingen bij levering. Memory Recall (Geheugen oproepen) is de instelling waarin het product in aanmerking komt voor ENERGY STAR®. Alle wijzigingen aan de standaard beeldschermconfiguratie en -instellingen bij levering zouden het energieverbruik wijzigen en kunnen het energieverbruik verhogen buiten de limieten die vereist zijn voor de ENERGY STAR®- kwalificatie, zoals van toepassing. ENERGY STAR® staat voor een reeks energiebesparingsrichtlijnen, verstrekt door het Amerikaanse EPA (Environmental Protection Agency). ENERGY STAR® is een gezamenlijk programma van het Amerikaanse EPA (Environmental Protection Agency) en het Amerikaanse Ministerie van Energie dat ons allemaal helpt geld te sparen en het milieu te sparen via energiezuinige producten en praktijken.

O

Overscan

Verwijst naar een bijgesneden beeld op het scherm van uw monitor. Een instelling op uw monitor zoomt in op een filminhoud zodat u de buitenste randen van de film niet kunt zien.

P

PIP (Picture-in-Picture)

Splits het scherm in twee delen: een hoofdvenster en een geïntegreerd venster. De gebruiker kan de ingangsbron voor elk scherm opgeven.

PIP Swap (PIP wisselen)

Dit verwisselt de hoofdbeeldbron en de subbeeldbron.

R

Recall (Oproepen)

Stelt de Viewmode-monitorinstellingen opnieuw in.

Resolution Notice (Resolutiemelding)

De melding vertelt gebruikers dat de huidige weergaveresolutie niet de correcte oorspronkelijke resolutie is. Deze melding verschijnt in het venster met de weergave-instellingen wanneer u de weergaveresolutie instelt.

Response Time (Responstijd)

Maakt vloeiende beelden zonder strepen, vervaging of schaduwbeelden. Een lage responstijd is perfect voor de meeste games met intense grafische beelden en biedt een verbazingwekkende visuele kwaliteit terwijl u sport of actiefilms bekijkt.

S

Saturation (Verzadiging)

Pas de kleurdiepte van elke kleur aan (red (rood), green (groen), blue (blauw), cyan (cyaan), magenta en yellow (geel)).

Setup Menu (Instellingsmenu)

Past de instellingen van het OSD-menu aan. Veel van deze instellingen kunnen OSD-meldingen op het scherm activeren zodat gebruikers het menu niet opnieuw moeten openen.

Sharpness (Scherpte)

Past de beeldkwaliteit van de monitor aan.

V

ViewMode

De unieke ViewMode-functie van ViewSonic biedt de voorinstellingen “Game” (Spel), “Movie” (Film), “Web”, “Text” (Tekst), “MAC” en “Mono” (Mono). Deze voorinstellingen zijn specifiek ontworpen voor een geoptimaliseerde kijkervaring voor verschillende schermtoepassingen.

Y

YUV Color Space (UYV kleurenruimte)

YUV color space (UYV kleurenruimte) wordt gebruikt voor de verwerking van kleurenbeelden en video’s. Hierbij wordt rekening gehouden met de eigenschappen van het menselijke oog waardoor een kleinere bandbreedte van chromacomponenten mogelijk is zonder op waarneming gebaseerde vervorming.